•  

    •  

Biografie:

Auf Deutsch

In English

 

Frontman Boyd Small was als zanger/drummer van

The Terraplanes gedurende elf jaar een lokale held in

Portland en omgeving. Hij drumde bij Screamin’ Jay

Hawkins, Jimmy Rogers, Hubert Sumlin, Guitar Shorty

en Pinetop Perkins.

 

In 1997 na een tour met Monti Amundson verhuisde

Boyd van Portland naar Amsterdam en richte mede het

alternatieve roots en blues label Cool Buzz op.

Bij Cool Buzz co-produccerde Boyd verschillende CD’s van Amerikaanse en Nederlandse artiesten als: Monti Amundson, Jim Wallace, Drippin’Honey and The Cuban Heels.

 

Hij bouwde sindsdien een stevige reputatie op als zanger, drummer en producer binnen de bluesscene van de Europa. Daarnaast werkte hij als drummer en zanger samen met “Black and Tan” artiesten Byther Smith (Chicago, Ill.), Big George Jackson (Chicago, Ill.) and Billy Jones (Arks.)

 

In 2005 bracht een nieuw samenwerkingsverband met mede Portland muzikant Monti Amundson, de cd “Somebody’s Happened To )ur Love”. Geproduceerd door Boyd en Monti voor “Rounder Europe”. Boyd schreef en zong de helft van de nummers op deze cd.

 

Met de negenkoppige Boyd Small Band bracht hij bracht twee zeer goed ontvangen albums uit “This Time No Lies” en “So Easy”.

1 CD nam hij op met zijn vier-mans band: “Boyd Small Four + One”, 2007 kwam de cd “Diamond Boy” uit, opgenomen in de States, gemixt in Nederland.

 

Vanaf 2007 tot 2012 begon de Boyd Small Band vaste vorm aan te nemen met Roelof Meijeringh op gitaar en Ronald de Jong (Big Jay McNeely, Arthur Ebeling Shane McGowan en genomineerd voor beste bluesbassist 2010) op contrabas/basgitaar en zang.

Vaak werd dit trio aangevuld met internationale bluesgitaarhelden als Josh Fulero (USA) Marc T (B), Kai Straus (D).

 

Begin 2012 verhuisde Boyd wegens familieomstandigheden terug naar de States om eind 2014 weer naar Nederland te komen voor een Europese tour van drie maanden. Ook zal dan de lang verwachte CD “More Love And Trouble” met daarop een keur aan internationale geweldige bluesgitaristen zoals Monti Amundson, Josh Fulero (USA), Roelof Meijering en Arthur Ebeling (NL), Kai Straus (D) en Marc T(B).

Sindsdien komt Boyd regelmatig naar Nederland voor kleine toernees.

 

Luister hier naar een klein voorproefje…

Oh Ya (My Baby Is Gone)

Find Me A Home In Your Heart

 

Daddy Rolllin' Stone

Whippin' Boy

Look Don't Touch

Diamond Boy

 

De acoustische kant van Boyd's Blues:

Superbowl Sunday Morning

Keep This Party Goin'

Paper Rock Scissors