•  

    •  

 

 

 

 

Biografie

In English

Auf Deutsch

 

Deze 4 uitzonderlijke muzikanten nemen u mee op een vrolijke reis langs diverse muzikale genres. Swing, Calypso, Samba, Rock&Roll, Klassiek en alles daar tussen- en omheen.

Ze mengen zich in het publiek, regelen spontane line-dances, limbo wedstrijden en spelen serenades. Het is moeilijk stil te blijven zitten bij al dit aanstekelijk enthousiasme.

Een verrassende mix van humor en de geweldige muziek van o.a. Django Reinhardt, Irving Berlin, Broadway Musicals, TV-tunes en hun eigen catchy songs.

 

The Busquitos zijn muzikaal vermaak voor alle leeftijden!

 

Reeds 4 Cd’s en diverse internationale prijzen op hun palmares. Zoals o.a. ‘Beste Straatact van Nederland’, gekozen door zowel jury als publiek bij Radio 1, de ‘Prix du Public’ op het Swing In The Wind- Festival in Zwitserland en ‘Best Interacting Act’ op het Haizetara Festival in Spanje.

 

Het 5e album met alleen origineel repertoire wordt in 2019 verwacht!!

 

The Busquitos zijn internationaal al jaren een van de meest gevraagde en meest dynamische acts uit Nederland, speelden op de grootste podia in Europa en Azië en worden regelmatig teruggevraagd op festivals als Cork Jazz (IE), Bamberg Jazz (D), Swing In The Wind (CH), Oerol (NL) en Birmingham Jazz (UK).

 

In December veranderen The Busquitos in The X-Mas-Busquitos en brengen ze een uitbundig kerstliedjes-spektakel. Hiermee spelen ze al jaren op de grote kerstpodia van Europa, zoals in Köln en Hannover (D), Will (CH), Luxemburg (L), Dordrecht en Leuven (B)..

 

The Busquitos hebben zelfs hun eigen “Rollator Winterbier 9 %” ism de Haarlemse Jopen Brouwerij

 

The Busquitos bezetting:

 

Jelle Van Tongeren (winnaar van de “Golden Satchmo!” , Hot Club De Frank )- viool en Thomas Streutgers (Winnaar Big Boss Jazz Award!, Big Jay McNeely, JZZZZZP, Rude Rich & The Highnotes, The Soulsnatchers) - saxofoon. Twee geweldige instrumentalisten die ondanks hun jonge leeftijd al op podia en festivals in heel Europa en daarbuiten speelden. Om dit swingende kwartet compleet te maken werd gitarist Daniel Versteegh (John Lennon Look a Like) en contrabassist/zanger Ronald de Jong (genomineerd voor beste blues-bassist van NL, o.a. Big JayMcNeely, Arthur Ebeling, Shane Mac Gowan) gevraagd de gelederen te komen versterken.

 

Maar pas op! Morgen spelen The Busquitos misschien bij jou op de stoep….!

 

The Promo Video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More Busquitos video’s:

LIve Video recorded while on tour in South Korea

Live Video filmed at the opening of The Haarlem Jazzclub in Haarlem- Holland 2012

Live Video at the Strassenmusikfestival in Ludwigsburg-Germany 2011

Live video of The Busquitos playing the street at The Oerol Festival 2013

 

The X-Mas-Busquitos

Vanaf half November tot en met de kerstdagen hebben de Busquitos ook hun eigen kerst programma, Busquito-style!

Wicky-Wacky-Tree - The X-Mas-Busquitos at The Kölner Weihnachtsmarkt 2012

The X-Mas-Busquitos - X-Mas-CD Highlights

Th X-Mas-Busquitios Webspace!